Prijave za Kranjska Gora Trail Run ODPRTE!

Odkrijte čudovit (visokogorski) svet Julijskih Alp in raziščite še neodkrite kotičke v okolici Kranjske Gore.

Kranjska Gora z okolico ponuja vse tisto, kar trail tek predstavlja – gorske poti, kjer se prepletajo lažji in boljši tereni, vmes pa nas preseneti tudi kakšen bolj tehničen predel. Med gorami se vijejo mnoge alpske doline, ki jih boste prav tako lahko okusili na Kranjska Gora trail teku.

Za izkušene pripravljamo traso, ki vas ne bo pustila ravnodušne. Včasih boste brez sape ostali zaradi težkega terena, spet drugič zaradi čudovitih razgledov. Vse tiste, ki se s trail tekom šele spoznavate, pa čakajo manj zahtevni tereni, ki vseeno vsebujejo tiso, kar mnoge tekače iz ceste pelje v trail tek.

 

 

TRASE

10 km; 250 m+ / FunnyTrail
Lahek trail

Tehnično nezahteven, a zato nič manj atraktiven trail je namenjen tekačem, ki se s trail tekom šele spoznavate. Trasa v večjem delu poteka po širokem kolovozu z enim krajšim in malce zahtevnejšim delom, da okusite pravi gorski svet. Ostaja na obrobju Triglavskega narodnega parka, a pod budnim očesom mogočnega Špika v ozadju. Tek je namenjen vsem, ki se radi udeležujete tekov do 10 kilometrov.

Primerno za: začetnike

 

15 km; 400 m+ / SpeedTrail
Srednje zahteven trail

Začetek trase je identičen krajšemu FunnyTrailu, progi pa se pozneje ločita in tekačem na 15-kilometrski razdalji omogočijo še več užitkov tik pod vrhovi Julijskih Alp in v neposredni bližini Martuljških slapov. Trasa je nezahtevna, vsebuje pa krajše odseke, ki so bolj tehnične narave, a lepote gora odtehtajo vso vloženo energijo. Tek je primeren za tekače, ki se udeležujete tekov do 20 kilometrov.

Primerno za: začetnike

 

30 km; 1500 m+ / SkyTrail
Srednje zahteven trail

Pravi SkyMaraton, ki vas pelje globoko v Julijske Alpe. Začetek v slikoviti Kranjski Gori in nadaljevanje proti navpičnim stenam, kjer si je pri vzpenjanju treba pomagati tudi z rokami. Ves trud je poplačan z mogočnimi razgledi na vrhu in norim spustom v dolino. Trasa vsebuje hitre in široke dele, a je tehnično zahtevna, saj poteka po gorskih poteh.

Primerno za: srednje izkušene trail tekače

 

60 km; 3000 m+ / UltraSkyTrail
Zahteven trail

Ultra SkyMaraton, a ne samo po kilometrih, tudi po mogočnosti. Začetek v Kranjski Gori, nato pa 60 kilometrov užitka po neokrnjeni naravi. Kraljevska disciplina v kraljestvu kozoroga. Navpične stene, prečenja atraktivnih slemen z božanskimi razgledi in adrenalinski spust v dolino. Primerno za izkušene ultra tekače, ki poznajo razmere v gorah.

Primerno za: izkušene trail tekače

 

Če bi radi izvedeli še več o naravnih lepotah Kranjske Gore in okolice, kliknite  TUKAJ!