fbpx

JAT Self-guided tours

Self-guided tours

V pomanjkanju tekaških preizkušenj v letu 2020 smo se v ekipi Julian Alps Trail Run odločili, da vam ponudimo tekaško dogodivščino na stezicah našega dogodka.

Gre za eno ali več etap, kjer vam bomo mi pripravili popolnoma dodelane GPX datoteke tras, vam omogočili prevoz opreme iz štarta etape na cilj dnevne etape ter seveda tudi omogočili prevoz na štart. Poleg tega pa smo vam pripravili tudi seznam možnih nočitev v krajih, kjer bosta štart / cilj etape in možne vmesne postaje za malico/ tekočino.

Trase, ki smo jih pripravili, obkrožajo Julijske Alpe in povezujejo mnoge še nepoznane stezice. Najvišjo točko dosežete pri prečenju Karavank, kjer pot poteka mimo 2236 m visokega kralja Karavank – Stola.


Self-guided tours bomo letos organizirali v naslednjih terminih:

– 240 km 24.9.-27.9.

– 170 km 25.9.-27.9.

– 100 km 26.9.-27.9

– 65 km 26.9.


Cena:

–  65 km: 67 € + 8 € prevoz na štart
– 100 km: 87 € + 10 € prevoz na start
– 170 km: 112 € + 15 € prevoz na start
– 240 km: 137 €

*Če ste poravnali štartnino za Julian Alps Trail Run 2020, jo lahko prenesete tudi na self-guided tour.

Ko zaključite self-guided tour, prejmete tudi posebno majico in meda

Izbirate lahko med:

1.  65 km – 1 dan

Žirovnica – Kranjska Gora

Štart v Žirovnici in potem preko enega najlepših delov Karavank – od Stola do Dovške babe. Za konec pa še nekaj ravnine od Mojstrane do Gozda Martuljek, vzpon na Srednji vrh in spust do Kranjske Gore.

2.   100 km – 2 dni

Soriška planina – Kranjska Gora

Prvi dan je na sporedu etapa, ki se začne na Soriški planini. Nato vas pelje pot v smeri Ratitovca, kjer trasa odvije na stran Jelovice. Prečkanje te planote se zaključi pri Babjem zobu nad Bledom. Sledi še tekaški del mimo Bleda do Žirovnice, kjer se zaključi prva etapa.

Druga etapa se začne v Žirovnici in vas potem pelje preko enega najlepših delov Karavank – od Stola do Dovške babe. Za konec pa še nekaj ravnine od Mojstrane do Gozda Martuljek, vzpon na Srednji vrh in spust do Kranjske Gore.

3.  170 km – 3 dni

Kobarid – Kranjska Gora

Prvi dan vas pot iz Kobarida hitro dvigne pod Krn, do vasice Drežnica, kjer nadaljujete do planine Kuhinja. Sledi spust proti Tolminu in nato zopet navzgor v smeri planine Razor. Tukaj potem sledi dolgo prečenje v smeri Bače. Vendar še prej Bačo nato zopet navzgor do Črne prsti in za konec le še malce spusta do Soriške planine.

Drugi dan je na sporedu etapa, ki se začne na Soriški planini. Nato vas pelje pot v smeri Ratitovca, kjer odvije trasa na stran Jelovice. Prečkanje te planote se zaključi pri Babjem zobu nad Bledom. Sledi še tekaški del mimo Bleda do Žirovnice, kjer se zaključi druga etapa.

Tretja etapa se začne v Žirovnici in vas potem pelje preko enega najlepših delov Karavank – od Stola do Dovške babe. Za konec pa še nekaj ravnine od Mojstrane do Gozda Martuljek, vzpon na Srednji vrh in spust do Kranjske Gore.

4.   240 km – 4 dni

Kranjska Gora – Kranjska Gora

Kraljevska 240 km trasa obkroži celotne Julijske Alpe. Prva etapa se začne v Kranjski Gori in vas pelje po čudovitih stezicah preko Krme na Vršič in nato navzdol proti izviru Soče. Nato vas naslednjih 20 km pot pelje ob edinstveni reki Soči, vse do Bovca. Od tam nas čaka le še zadnji del, ki vas na rahlo razgibani trasi pripelje do Kobarida.

Drugi dan vas pot iz Kobarida hitro dvigne pod Krn, do vasice Drežnica, kjer nadaljujete do planine Kuhinja. Sledi spust proti Tolminu in nato zopet navzgor v smeri planine Razor. Tu potem sledi dolgo prečenje v smeri Bače. Vendar še prej Bačo nato zopet navzgor do Črne prsti in za konec le še malce spusta do Soriške planine.

Tretji dan je na sporedu etapa, ki se začne na Soriški planini. Nato vas pelje pot v smeri Ratitovca, kjer odvije trasa na stran Jelovice. Prečkanje te planote se zaključi pri Babjem zobu nad Bledom. Sledi še tekaški del mimo Bleda do Žirovnice, kjer se zaključi tretja etapa.

Četrta etapa pa ima štart v Žirovnici in potem preko enega najlepših delov Karavank – od Stola do Dovške babe. Za konec pa še nekaj ravnine od Mojstrane do Gozda Martuljek, vzpon na Srednji vrh in spust do Kranjske Gore.

 

 

 

PRIJAVE

 

Prijave na info@trailrun.si do zapolnitve mest oz. do 15.9.2020.

Deli novico:

Share on facebook

Priporočamo

Dobro veste, da morate za želene tekaške rezultate trdno in premišljeno trenirati. Na rezultat pa poleg kakovostnega treninga vpliva kar nekaj dejavnikov – od genetike, forme in vse do vašega počutja. Zelo pomemben dejavnik, ki mu športniki prepogosto namenimo premalo pozornosti, je prehrana.
Če še vedno niste popolnoma odločeni, ali je okolica Julijskih Alp prava lokacija za trail tek, potem vam prilagamo nekaj okoliških lepot.

Priporočamo

Dobro veste, da morate za želene tekaške rezultate trdno in premišljeno trenirati. Na rezultat pa poleg kakovostnega treninga vpliva kar nekaj dejavnikov – od genetike, forme in vse do vašega počutja. Zelo pomemben dejavnik, ki mu športniki prepogosto namenimo premalo pozornosti, je prehrana.
Če še vedno niste popolnoma odločeni, ali je okolica Julijskih Alp prava lokacija za trail tek, potem vam prilagamo nekaj okoliških lepot.
Še malo in znova se bodo odprle prijave za Julian Alps Trail Run by UTMB, ki velja za največji slovenski trail dogodek, ki je v letu 2022 zabeležil kar 2200 prijav iz več kot 50 držav sveta.
Slovenija, majhna zelena dežela, ki jo odlikujejo mnoge naravne znamenitosti. V jugozahodnem delu ima dostop do Jadranskega morja, na jugu najdete skrivnostni gozd z ostanki pragozdov, v severnem in severozahodnem predelu pa jo pokrivajo Alpe, ki se dvigajo do skoraj 3000m višine. In prav v tem naravnem biseru, ki ga varuje tudi Triglavski narodni park, potekajo veličastne trase dogodka Julian Alps Trail Run by UTMB.
0
  0
  Your Cart
  Your cart is emptyReturn to Shop

  Prejmite brezplačni tekaški vodnik: na stezicah Julijskih Alp

  Zanimive tekaške poti, razgledni vrhovi in druge informacije o Julijskih Alpah. Prijavi se na spletne novice in prejmi darilo – TEKAŠKI VODNIK PO JULIJSKIH ALPAH!

  S prijavo na spletne novice se strinjam z vključitvijo na JAT/KOF/AATC spletne novice in se hkrati strinjam s politiko zasebnosti spletne strani.