fbpx

Program JATR 2022

Dragi tekači in tekačice!

Ideja o Julian Alps Trail Run by UTMB je zrasla iz naše lastne ljubezni do narave in trail teka ter do želje po ustvarjanju dogodka, kamor se tekači z veseljem vračate.

Izredno veseli in ponosni smo, da ste se na letošnjo izvedbo prijavili v tako velikem številu ter za svoj septembrski tekaški izziv izbrali ravno naše prekrasne stezice.

Želimo vam čudovit tekaški konec tedna v Kranjski Gori ter tek, ki se bo odvil po vaših željah in pričakovanjih.

Ne pozabite si tudi med tekom vzeti trenutka za uživanje v prečudoviti naravi, ki vas bo obkrožala z vsakim korakom. Obljubimo, da bo več kot vredno!

Ekipa Julian Alps Trail Run by UTMB

Prevzem štartnih številk

Prevzem štartnih številk in tekaški sejem bosta znotraj dvorane Vitranc v Kranjski Gori.
Naslov: Kolodvorska ulica 1a, 4280 Kranjska Gora

Štartno številko in paket lahko prevzamete zgolj v dvorani Vitranc v Kranjski Gori, in sicer z veljavnim osebnim dokumentov. Če prevzemate tudi štartni paket za prijatelja, boste potrebovali kopijo njegovega osebnega dokumenta in njegovo podpisano izjavo o odgovornosti. Izjavo o odgovornosti najdete https://bit.ly/3APodQS.

Priporočamo, da štartni paket prevzamete dan pred tekmo oziroma da v Kranjsko Goro pridete dovolj zgodaj, če boste paket prevzemali isti dan. Ker pričakujemo izredno veliko število tekačev, se prevzem lahko tudi nekoliko zavleče. Tako da v izogib dodatnemu stresu pred tekmo priporočamo pravočasen prevzem.

Informacije o štartih

Štarti vseh razdalj so opredeljeni v programu. Poskrbite, da boste na štartu dovolj zgodaj.
Ob tem ne pozabite, da tekači na 30 km, 60 km, 100 km in 170 km razdaljah ne štartate v Kranjski Gori, temveč v naših drugih destinacijah.

10 km in 15 km razdalji pa sta krožni okrog Kranjske Gore.

Tehnične informacije o tekmi

Član naše ekipe bo poskrbel za predajo tehničnih informacij o posamezni trasi pred vsakim štartom.

Tuši

Tuši po tekmi bodo na voljo znotraj dvorane Vitranc.

Avtobusni prevozi na štart

Na avtobus se boste lahko vkrcali zgolj, če ste ga rezervirali v postopku prijave na dogodek. Zbirališče in odhod avtobusov je iz parkirišča zraven dvorane Vitranc v Kranjski Gori.

Avtobusi vas bodo odpeljali na štart izbrane razdalje, cilj vaše tekme pa je nato v Kranjski Gori. Organiziranih avtobusnih prevozov iz Kranjske Gore nazaj na štart ne bo.

Preverite časovnico odhodov avtobusov in posrkbite, da boste v Kranjski Gori pravočasno. Ne pozabite štartne številke! Brez nje se ne boste mogli vkrcati na avtobus in sodelovati na tekmi. 😉

Vse odhode avtobusov najdete v programu.

Dodatne informacije o štartu 30 km razdalje

Tekači na Sky Race se boste letos na štart podali v dveh skupinah, kar pomeni, da bosta tudi dva odhoda avtobusov na štart.

Avtobus (in posledično tudi štartno skupino) morate rezervirati vnaprej na naslednji povezavi: https://bit.ly/3KHtP4s
Obrazec naj izpolnijo samo tekači, ki so ob prijavi izbrali avtobusni prevoz.

Če obrazca ne izpolnite do 7. septembra do 21. ure, vas bomo avtomatsko razvrstili v drugo skupino.

Obvezna oprema

Prosimo upoštevajte, da je obvezna oprema namenjena vaši varnosti, če se med tekmo slučajno poškodujete oziroma če pride do hitre spremembe vremena v hribih. Obvezno opremo lahko organizator preveri na štartu, kadarkoli med tekmo in/ali v cilju.

Seznam obvezne opreme za vse razdalje najdete tukaj: https://trailrun.si/prijava/

Vreme

V dneh pred dogodkom spremljajte naše kanale, saj si v primeru izredno slabe vremenske napovedi pridržujemo pravico do spremembe poteka tras in časovnih limitov.

Tranzicijske vreče

Tekači in tekačice na naših najdaljših dveh razdaljah boste prejeli 2 tranzicijski vreči (Ultra Trail Julian Alps) oziroma 1 tranzicijsko vrečo (Ultra Sky Trail) v štartnem paketu.

Tranzicijsko vrečo lahko na registraciji v dvorani Vitranc pustite ali po prevzemu štartnega paketa ali pred vkrcanjem na avtobus.

Ultra Sky Trail tekači imate na voljo eno (1) tranzicijsko vrečo, in sicer na okrepčevalnici v Žirovnici.

Ultra Trail Julian Alps tekači imate na voljo dve (2) tranzicijski vreči, in sicer na okrepčevalnicah na Soriški planini in v Žirovnici.

Vsi tekači, ki se boste na štart odpravili z avtobusom, boste v štartnem paketu prejeli tudi manjšo vrečko.

Uporabite jo lahko za dodatna oblačila, hrano ipd., ki jih po prihodu na štart več ne boste potrebovali. Vaše stvari bomo prepeljali nazaj v Kranjsko Goro in jih boste po tekmi lahko prevzeli v dvorani Vitranc.

Ob tem poudarjamo, da bomo poskrbeli zgolj za transport vreč, ki jih dobite v štartnem paketu ter prijazno prosimo, da v vrečke ne odlagate tekaških palic, saj se lahko med prevozom uničijo.

Vsaka izmed vreč mora biti opremljena z nalepko, na kateri je napisana vaša štartna številka. Tako se vaše stvari ne bodo izgubile in jih boste lahko prevzeli tako na okrepčevalnicah kot v dvorani Vitranc po končani tekmi.

Lokacije in dostopnost okrepčevalnic

Prosimo upoštevajte, da vse postaje niso dostopne z avtomobilom. Čeprav je podpora tekačem dovoljena na vseh postajah, pa vas do nekaterih okrepčevalnic čaka tudi po več ur hoje navkeber.

Hrana na okrepčevalnicah
• Voda
• Energijska pijača
• Coca Cola
• Čaj
• Kava
• Energijske čokoladice
• Banane
• Pomaranče
• Jabolka
• Paradižnik
• Kumarice
• Mlečna čokolada
• Rozine
• Čips
• Slani arašidi
• Nutella
• Sol
• Sir
• Salama
• Kruh

Na Ultra Sky Trail in na Ultra Trail Julian Alps bodo tekačem na Soriški planini in v Žirovnici na voljo tudi topli obroki – testenine z omako oziroma enolončnica.

Otroško varstvo

V soboto, 17. septembra, bo v Dvorani Vitranc med 8.30 in 14.30 organizirano tudi otroško varstvo.

Dodatne informacije

Dodatne informacij o dogodku so dostopne v race guidu oziroma tekmovalnem vodniku na povezavi: https://trailrun.si/en/race_guide_2022_en/

Deli novico:

Share on facebook

Priporočamo

Dobro veste, da morate za želene tekaške rezultate trdno in premišljeno trenirati. Na rezultat pa poleg kakovostnega treninga vpliva kar nekaj dejavnikov – od genetike, forme in vse do vašega počutja. Zelo pomemben dejavnik, ki mu športniki prepogosto namenimo premalo pozornosti, je prehrana.
Če še vedno niste popolnoma odločeni, ali je okolica Julijskih Alp prava lokacija za trail tek, potem vam prilagamo nekaj okoliških lepot.

Priporočamo

Dobro veste, da morate za želene tekaške rezultate trdno in premišljeno trenirati. Na rezultat pa poleg kakovostnega treninga vpliva kar nekaj dejavnikov – od genetike, forme in vse do vašega počutja. Zelo pomemben dejavnik, ki mu športniki prepogosto namenimo premalo pozornosti, je prehrana.
Če še vedno niste popolnoma odločeni, ali je okolica Julijskih Alp prava lokacija za trail tek, potem vam prilagamo nekaj okoliških lepot.
0
  0
  Your Cart
  Your cart is emptyReturn to Shop

  Prejmite brezplačni tekaški vodnik: na stezicah Julijskih Alp

  Zanimive tekaške poti, razgledni vrhovi in druge informacije o Julijskih Alpah. Prijavi se na spletne novice in prejmi darilo – TEKAŠKI VODNIK PO JULIJSKIH ALPAH!

  S prijavo na spletne novice se strinjam z vključitvijo na JAT/KOF/AATC spletne novice in se hkrati strinjam s politiko zasebnosti spletne strani.