fbpx

Zgodba o Julian Alps Trail Run

Zgodba o Julian Alps Trail Run

Že prva misel na naše Alpe je zagotovo povezana s čudovito naravo in pokrajino, bogato z v nebo segajočimi vrhovi, bistrimi rekami in mnogimi alpskimi jezeri. Doma in širše je to območje poznano predvsem po pohodništvu, kolesarjenju in smučanju. Mi pa smo si zadali, da bi te kraje povezovali in s tem naredili še bolj prepoznavne tudi s trail tekom, zato je nastal dogodek Julian Alps Trail Run. In verjamemo, da lahko iz te zdaj majhne zgodbe zraste cela pripoved. Pripoved mnogih vaših nepozabnih doživetij.

Nepozabno tekaško doživetje v objemu Julijskih Alp

Že davno pred tekači je Zlatorog, eden izmed simbolov Julijskih Alp, raziskoval te čudovite kraje, zato smo ga tudi izbrali za simbol našega teka. No, naš ni čisto zlat, saj je oblikovalec rekel, da to ni zdaj moderno, zato je malo bolj mat. ☺
Ideja izhaja predvsem iz naslednjih vzgibov, ki so se nam kot organizatorjem in trail tekačem zdeli ključni pri snovanju takšnega dogodka. Verjamemo, da smo na pravi poti, v kolikšni meri nam je uspelo že pri krstni izvedbi, nam boste povedali septembra.

1. Tekaško povezati bisere Julijskih Alp
Naša ideja je bila povezati reko Sočo, Blejsko jezero in Kranjsko Goro. Vendar ne zgolj povezati, temveč vas peljati na čim več zanimivih stezic, ki vam bodo odkrile še več lepot Julijskih Alp z okolico.

2. Poiskati stezice z najlepšimi razgledi
Razgledne stezice z razgledi na Julijske Alpe, kjer kraljuje mogočni Triglav (2864 m), naša najvišja gora in nacionalni simbol. Tekačem želimo na najlepši možen način predstaviti stezice na obrobju Julijskih Alp, stezice, iz katerih so razgledi na najvišje vrhove Julijskih Alp najlepši.

3. Odlično vzdušje in tereni tako za začetnike v svetu trail teka kot tudi za izkušene ultraške mačke
Pri snovanju dogodka nam pomemben vidik in izziv predstavljata tudi zagotovitev primernih terenov in kar najboljše izkušnje tako za začetnike kot tudi za tiste izkušene »ultraše«. Za dobro doživetje pa pripravljamo čim več dogajanja pred, med in seveda tudi po dogodku.

4. Našo srčno predanost projektu pretopiti v vašo nepozabno dogodivščino
Verjemite mi, da se lotiš organizacije takšnega dogodka, moraš imeti resnično rad trail tek in deželo, kjer to počneš. Poleg tega pa ne smeš točno vedeti, koliko dela si si s tem nakopal. ☺ Predvsem pa moraš verjeti, da lahko iz tega nastane zgodba, na katero bomo nekoč skupaj ponosni. Zato vsi organizatorji še kako cenimo, ko vidimo vaše nasmejane obraze na štartu, na progi in ob prihodu v cilj. Ko preberemo vaše pozitivne komentarje, malce nas seveda zaboli kritika, ampak če je ta na mestu, je še kako pomembna, da lahko naredimo dogodek še boljši. Tako da se veselimo, da vidimo vaše nasmejane obraze in slišimo vašo zgodbo.

5. Skupaj smo organizirali že 14 trail prireditev – izkušnje želimo prenesti v projekt Julian Alps Trail Run
Čeprav se zgodba Julian Alps Trail Run šele dobro začenja, je za nami že 14 trail tekaških prireditev. Za projektom namreč stoji izkušena ekipa, sestavljena iz organizatorjev Soča Outdoor Festival, Ultra Trail Vipava Valley in Kranjska Gora Trail Run.

Tek, ki povezuje

Za tek vedno pravijo, da povezuje in tako ima tudi naš več povezovalnih elementov. Najprej je povezal nas organizatorje treh največjih trail prireditev v Sloveniji – Kranjska Gora Trail Run, Ultra Trail Vipava Valley in Soča Outdoor Festival – v skupno zgodbo Julian Alps Trail Run.
Povezuje pa ne zgolj nas organizatorje, ampak tudi našo čudovito Slovenijo. Najdaljša med trasami skoraj obkroži Julijske Alpe in poveže dolino Soče, Bled, Radovljico, Žirovnico in celotno Zgornjesavsko dolino na čelu s Kranjsko Goro.

Zakaj prav Julijske Alpe z okolico?

Ker verjamemo, da je trail tek doma prav na alpskih stezicah in ker imamo zgolj dobrih 40 km dolgo obalo, kako boš potem naredil ultra trail na obali? ☺
Povrhu vsega pa neverjetni razgledi, ki sežejo vse do morja, že dolgo vabijo ljubitelje gora na širše območje Julijskih Alp.  

In verjetno ob takšnih razgledih ni treba preveč razmišljati, zakaj pravimo, da je trail tek doma v Alpah.

Da tekaško doživetje ne bo sestavljeno samo iz nepozabnih razgledov, pripravljamo bogat spremljevalni program

1. Tekaški sejem od četrtka, 24. 9., do nedelje, 27. 9.

Predstavitve trail tekačev, predavanja, testi opreme, predstavitve prireditev itd.

2.  Kdo bo sedel na kraljevi Stol?

Novost je vmesni izziv za vse tekmovalce na razdaljah 170, 100 in 65 km. Kdo bo najhitrejši iz Žirovnice do vrha Stola (2236 m)? Za vsako razdaljo pripravljamo posebno nagrado za najhitrejšo žensko in najhitrejšega moškega.

3. »After party« v soboto zvečer

Skupaj bomo nazdravili vašim tekaškim dosežkom in doživetjem ter pričakali še tiste najbolj vztrajne tekače na najtežjih razdaljah.

Od 10 do 170 km – vse od »stairway to heaven« pa do »highway to hell«

Krajše trase so zasnovane predvsem z mislijo, da se začetnikom brez pretirano zahtevnih terenov ter vseeno z nekaj čarobnosti čim lepše prikaže  trail tek. Pri daljših trasah pa boste tudi tisti najbolj zahtevni zagotovo našli vse, kar iščete – več vzpona, višje nadmorske višine, čudovite razgledne grebene ter tudi prijetno zavite spuste. Več o samih razdaljah najdete na tej povezavi

Razdalje in lokacije:

Kranjska Gora – Kranjska Gora: 10, 15 in 30 km (sobota, 26. 9. 2020)
Žirovnica – Kranjska Gora: 65 km (sobota, 26. 9. 2020)
Radovljica – Kranjska Gora: 100 km (petek, 25. 9. 2020)
Kobarid – Kranjska Gora: 170 km (petek, 25. 9. 2020)

Če še vedno oklevaš … te pa še prepričamo do septembra ☺

Julian Alps Trail Run bo tudi del premierno postavljene lige Alpe Adria Trail Cup, ki nas povezuje še z Ultra Trail Vipava Valley in Soča Outdoor Festival.

Poleg tega so šport in aktivnosti v naravi v naši krvi in jih omenja tudi naš slovenski turistični slogan – Slovenija kot zelena, aktivna in zdrava destinacija za 5 – zvezdična doživetja. In le kaj boljše poveže vse tri našteto v petzvezdično doživetje kot trail tek?

Zato za konec – stezice so zakon in se vidimo septembra v Kranjski Gori ☺

Deli novico:

Share on facebook

Priporočamo

Dobro veste, da morate za želene tekaške rezultate trdno in premišljeno trenirati. Na rezultat pa poleg kakovostnega treninga vpliva kar nekaj dejavnikov – od genetike, forme in vse do vašega počutja. Zelo pomemben dejavnik, ki mu športniki prepogosto namenimo premalo pozornosti, je prehrana.
Če še vedno niste popolnoma odločeni, ali je okolica Julijskih Alp prava lokacija za trail tek, potem vam prilagamo nekaj okoliških lepot.

Priporočamo

Dobro veste, da morate za želene tekaške rezultate trdno in premišljeno trenirati. Na rezultat pa poleg kakovostnega treninga vpliva kar nekaj dejavnikov – od genetike, forme in vse do vašega počutja. Zelo pomemben dejavnik, ki mu športniki prepogosto namenimo premalo pozornosti, je prehrana.
Če še vedno niste popolnoma odločeni, ali je okolica Julijskih Alp prava lokacija za trail tek, potem vam prilagamo nekaj okoliških lepot.
0
  0
  Your Cart
  Your cart is emptyReturn to Shop

  Prejmite brezplačni tekaški vodnik: na stezicah Julijskih Alp

  Zanimive tekaške poti, razgledni vrhovi in druge informacije o Julijskih Alpah. Prijavi se na spletne novice in prejmi darilo – TEKAŠKI VODNIK PO JULIJSKIH ALPAH!

  S prijavo na spletne novice se strinjam z vključitvijo na JAT/KOF/AATC spletne novice in se hkrati strinjam s politiko zasebnosti spletne strani.